Reviews opdrachtgevers

Muurschildering wachtruimte

WJ Engbers, Groningen

'Ik had een idee maar geen benul hoe ik daar uitvoering aan moest geven. Door de juiste vragen te stellen en door haar waanzinnige talent en creativiteit heeft Eske dit idee omgezet in een muurschildering die alles overtreft. Het grootste compliment krijg ik van mijn patiënten die dankzij deze muurschildering meer rust vinden in de wachtruimte’.

‘Macho’ groot paardenportret 

Jill Huijbregts, Den Bosch 

Tranen over mijn wangen toen Eske het schilderij van mijn overleden grand prix paard onthulde. Zijn oog keek dwars door mij heen, zijn ziel leek er in te zitten, dit is de blik van mijn Macho, levensecht. Dankjewel Eske voor deze fantastische herinnering aan mijn topper. Iedere dag dat ik naar het schilderij kijk, krijg ik het warme gevoel van de band die wij hadden terug. Een prachtige  herinnering.

“Zwaluwnestje”, muurschildering 

Alf Geurds & Thom van der Goot,  Zuidlaren

Als je hier aan de overkant naar de fysio moet, word je in de wachtkamer bemoedigend toegeknikt door een drietal vreedzame, tevreden schapen van de hand van Eske Koetje. Met een gerust hart laat je je dan knijpen of onderwerp je je aan al die oefeningen die ze daar voor je bedenken. Al tijden wilden we een zwaluw met nestje in de bovenhoek van onze huiskamer. Buiten binnen, net zoals die schapen aan de overkant. Dan moet je dus Eske hebben! Die van die schapen. In twee sessies van twee uur kwam het lieve beestje tot leven. Na de eerste waren wij al wel tevreden, maar Eske wilde nog meer details. Meer leven! De zwaluw van Eske heeft ons hart gestolen! 

“Quint” en “Mo-Jo”, portretten van paard en - hond

Claudia Tieman, Borger

'Het eerste portret wat Eske voor mij heeft gemaakt was mijn paard werkelijk waar prachtig. Zo verschrikkelijk knap hoe ze zijn karakter en uitstraling kan vastleggen. Ik dacht dat mijn hond een lastige opdracht zou zijn omdat ze haar niet zo goed kende als mijn paard. Maar ook dit resultaat was verbluffend. Door goed naar mijn verhalen te luisteren heeft ze ook bij haar het karakter en uitstraling weten te vangen. Zeer zeer tevreden over het resultaat.'


Portret, pup

Annemiek de Bie, Gasteren

'En toen was hij er ....Bram 8 weken oud. Een nieuw huis en geen broertjes en zusjes meer. Kapot door de autorit en de hoeveelheid indrukken. Bekaf, gelukkig een soort nieuwe moeder met een schoen waar je op kan liggen. Troost en warmte. Een jaar later Eske gevraagd om dit bijzonder en mooie moment te schilderen. Het resultaat is prachtig en hartverwarmend'.